Hemma

Höstterminen drar igång

wallhaven-245017

Hösten är här….

Eller kanske inte riktigt ännu…. Sommar lovet är i alla fall slut och  höstterminen drar igång med full fart!! Det är då man märker att jeansen har blivit förkorta, skorna för tronga och jackan som de drunknade i i våras inte räcker ända ner till händerna…. Blir till att skriva en lång lista och transportera sig till ett trevligt varuhus den 25e….  Ett måste inget kul men ibland behövs det…

Ett annat “måste” när terminen börjar är ju marktjänsten… Det skall planeras, organiseras och diskuteras…. Ett evigt pussel att få allt att klaffa med skola, fritidsaktiviteter, föräldramöten och den evinnerliga tvätten av jympakläder och blöta handdukar som på något magiskt vis alltid ligger i en stor hög på golvet…. Och när man äntligen har fått lite rätsida på vardagen så kommer snön och ställer till det med slask i hallen och ytterkläder som ALDRIG torkar…. Fast rätt som det är så är vi ju tillbacka igen och sommaren börjar närma sig och alla springer utan kläder och skor…

Hösten är oxå en tid för reflektioner… vad har hänt under sommaren, han man med det man skulle! Skulle man gjort det på annat vis… Han man umgås tillräckligt mycket med dem man ville och inte ville…  Spenderade man all tid i bilen eller låg man bara still i hängmattan… Som tur var regnade inte hela sommaren bort men mesta delen gjorde det vilket var synd, då vi håller på ordentligt med våran härliga trädgård… Men nu händer det grejor!!! Tyvärr regnade förmiddagen bort men men det är en dag i morgon med så vi hoppas på uppehåll…

För även om vi har kommit riktigt långt så är vi inte riktigt där än… Och då kommer ju den där söta stressen hur skall jag hinna med allt innan snön kommer…. Förhoppningsvis hinner vi få ner allt i backen innan tjälen sätter i!!! Det är ju lite tråkigt om det är något som inte överlever för att man var lite långsam…. Vi får hoppas på en lång och härlig höst med många härliga soliga dagar…

För snart sitter vi här med mössa och gnäller över något som är så härligt som snö…